Cum își pot crește bărbații performanța sexuală?

Mulți bărbați sunt interesați de creșterea plăcerii și satisfacției proprii și a partenerei lor în timpul sexului.

Cu toate acestea, concentrarea asupra performanței sexuale poate provoca anxietate. O serie de schimbări simple ale stilului de viață pot fi de ajutor:

 • reducerea anxietății
 • îmbunătăți disfuncția erectilă
 • să vă îmbunătățiți relația cu partenerul dvs.
 • creșteți rezistența fizică

Aceste schimbări pot face ca sexul să fie mai plăcut și mai satisfăcător pentru cei implicați.

Este important de reținut că îngrijorarea cu privire la obținerea și menținerea erecției este adesea un factor cheie în anxietatea de performanță.

10 moduri de a îmbunătăți performanța sexuală

Următoarele metode pot ajuta la reducerea disfuncției erectile, la creșterea rezistenței fizice și la îmbunătățirea calității generale a sexului.

 1. Concentrează-te pe activitățile de preludiu

Unii bărbați cred că penetrarea este cea mai importantă și chiar definitorie caracteristică a sexului.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care s-au confruntat cu disfuncții erectile pot fi motivați să afle că nu au nevoie de o erecție pentru a-și satisface partenera. De fapt, disfuncția erectilă poate fi un stimulent pentru a încerca noi strategii care să funcționeze mai bine pentru partenerul dumneavoastră.

Preludiul sexual poate include atingeri, sărutări și sex oral. A face ca preludiul sexual să dureze poate îmbunătăți experiența sexuală.

Preludiul sexual poate fi deosebit de important pentru femei. Un studiu din 2017 a constatat că foarte puține femei, aproximativ 18%, au orgasm doar în urma actului sexual. Potrivit acelorași rezultate, 36,6% dintre femei au declarat că stimularea clitorisului este necesară pentru a avea orgasm în timpul actului sexual.

 1. Încercați tehnica de pornire și oprire.

Bărbații care vor să reziste mai mult timp în timpul actului sexual pot încerca tehnica start și stop.

Pentru a folosi această tehnică, întrerupeți activitatea sexuală ori de câte ori ejacularea este iminentă. Respirați adânc și reîncepeți încet, apoi opriți-vă pentru a întârzia ejacularea atât timp cât doriți.

Această metodă poate antrena organismul să oprească ejacularea și îi poate ajuta pe bărbați să se simtă mai confortabil să nu ejaculeze, chiar și în timpul unei activități sexuale intense.

 1. Încercați ceva nou

Plăcerea sexuală se dezvoltă și înflorește într-un mediu de pasiune și excitare.

Dacă o persoană a fost cu un singur partener pentru o perioadă lungă de timp, sexul poate începe să pară o rutină și poate părea dificil să se simtă excitat, să rămână concentrat sau să satisfacă un partener.

Poate fi util să încercați o nouă activitate sexuală sau o nouă poziție sau să faceți sex în altă parte. De asemenea, discuțiile despre fanteziile sexuale pot face sexul mai incitant.

În plus, poate fi de ajutor să faceți ceva nou cu partenerul dvs. în afara dormitorului, cum ar fi: – Să faceți ceva nou cu partenerul dvs:

 • gătiți împreună
 • caiac-canoe sau drumeții
 • mergeți la un muzeu
 • vizionarea unei trupe noi
 • încercați un sport nou

Acest lucru îi poate ajuta pe oameni să se simtă mai conectați și pot aduce entuziasmul noii activități în dormitor.

 1. Gestionați anxietatea și stresul

Anxietatea și stresul îi pot împiedica pe oameni să obțină sau să mențină o erecție. Aceste sentimente pot, de asemenea, distrage atenția oamenilor de la intimitatea sexuală.

Dacă un bărbat se simte anxios în legătură cu modul în care va avea performanțe sexuale, se poate simți mai puțin entuziasmat de sex și mai puțin implicat în timpul sexului.

Strategiile de gestionare a anxietății și a stresului includ:

 • concentrarea mai mult pe senzațiile fizice decât pe performanța sexuală
 • efectuarea de exerciții fizice
 • obținerea unui somn mai mult
 • lucrul pentru a îmbunătăți relațiile
 • meditația
 • dedicarea mai mult timp unei activități preferate
 • mergeți la terapie
 • luând medicamente psihiatrice
 1. Renunțarea la fumat

Fumatul poate provoca hipertensiune arterială și alte probleme cardiace conexe care cauzează probleme erectile.

În mod independent, fumatul este, de asemenea, legat de disfuncția erectilă. O analiză din 2015 a 13 studii privind fumatul și performanța sexuală a constatat că renunțarea la fumat îmbunătățește frecvent funcția sexuală și reduce disfuncția erectilă.

 1. Comunicare deschisă

Vorbirea liberă poate îmbunătăți semnificativ experiențele sexuale.

Dacă problemele legate de sex au creat tensiune sau îngrijorare, cel mai bine este să le discutați cu partenerul dvs. Lucrul împreună la o soluție îl poate ajuta pe bărbat să se simtă mai puțin izolat și să redirecționeze îngrijorarea sau vinovăția.

Partenerul poate diminua teama de disfuncțiile sexuale și poate avea sugestii practice.

 1. Abordați problemele de relație

Problemele din afara dormitorului pot cauza disfuncții sexuale. De exemplu, un bărbat care simte că partenera sa îl critică prea mult se poate simți anxios în timpul sexului, provocând experiențe mai puțin satisfăcătoare.

Comunicarea care se concentrează pe sentimente, nu pe vină, poate ajuta un cuplu să redirecționeze provocările din relație. Unii oameni beneficiază, de asemenea, de terapie de cuplu sau de terapie sexuală.

 1. Faceți mai multe exerciții fizice

A fi activ din punct de vedere fizic poate reduce factorii de risc pentru afecțiunile cardiace și poate îmbunătăți funcția sexuală, precum și sănătatea generală.

Afecțiuni precum hipertensiunea arterială, bolile de inimă și diabetul pot deteriora nervii și pot altera cantitatea de sânge care circulă către penis. Acest lucru poate face mai dificilă obținerea sau menținerea erecțiilor.

În plus, unii bărbați consideră că exercițiile fizice regulate le îmbunătățesc sănătatea mentală, reducând anxietatea și ajutându-i să se simtă mai bine în legătură cu corpul lor.

Bărbații pot beneficia, de asemenea, de antrenarea mușchilor legați de erecție și ejaculare. Următoarele exerciții pot fi de ajutor:

Opriți fluxul de urină în timp ce urinați. Repetați acest exercițiu de mai multe ori pentru a învăța să identificați mușchii implicați.
Când nu urinați, încercați să contractați acești mușchi timp de 10 secunde. Relaxați-i timp de 10 secunde, apoi contractați-i pentru alte 10 secunde.
Repetați acest ciclu de contracție și relaxare de 10 ori pe zi.

 1. Practicarea atenției conștiente Mindfulness

Mindfulness este practica de a deveni mai conștient de momentul prezent. Este o formă populară de meditație pentru începători și poate îmbunătăți funcția sexuală.

Cercetările publicate în 2017 sugerează că terapiile bazate pe mindfulness pot schimba atitudinile negative cu privire la sex, pot îmbunătăți relațiile sexuale și pot ajuta oamenii să fie mai prezenți în timpul activității sexuale.

Mindfulness și meditația pot ajuta, de asemenea, la gestionarea stresului care nu este legat de activitatea sexuală. Acest lucru poate redirecționa indirect disfuncția sexuală și poate îmbunătăți capacitatea unui bărbat de a se concentra pe moment.

 1. Încercați un remediu pe bază de plante

Unele remedii pe bază de plante pot îmbunătăți satisfacția sexuală, mai ales dacă disfuncția erectilă este problema. În 2018, cercetătorii au publicat o evaluare a 24 de studii care au implicat remedii pe bază de plante ca tratamente pentru disfuncția erectilă.

Ginsengul a oferit îmbunătățiri semnificative, în timp ce un tip de pin numit Pinus pinaster și rădăcina de maca, sau Lepidium meyenii, au arătat beneficii pozitive la momentul inițial. Alte plante, numite șofran și Tribulus terrestris, nu au arătat rezultate.

Cu toate acestea, rezultatele unui mic studiu publicat în 2017 au indicat că Tribulus terrestris poate ajuta în cazul disfuncției erectile.

Consultați un medic înainte de a încerca remedii pe bază de plante. Suplimentele pe bază de plante nu sunt reglementate de organizații oficiale și pot avea efecte secundare sau interacționa cu medicamentele.

Este important să vă consultați cu un furnizor de servicii medicale care are cunoștințe despre suplimente, care poate monitoriza evoluția simptomelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *